Ensipuraisu DJI Mavic Pro

17.05.2017

DJI Mavic Pro

Multikopterit nostavat päätään rajusti uusien mallien myötä. Meillä oli testissä johtavan valmistajan DJI:n Mavic Pro ja tässä lyhyesti ensimakua miltä laite tuntui.

Menekki
Kyseinen malli Mavic Pro on myynyt kuin häkä ja valmistajalla on ollut suuria vaikeuksia vastata kysyntään. Koptereiden toimitusajat ovat pahimmillaan menneet 5kk:n pintaan.

Ominaisuuksia
Mavic Pro on pienikokoinen kopteri isoilla ominaisuuksilla. Kopteri on kokoontaitettavaa mallia ja sen saa mahtumaan vaikka takin taskuun.

Kopterin ominaisuuksista sen verran, että kyseisessä mallissa on esteentunnistus eteen/alas ja se toimii. Kamera kykenee 720p 120fps aina 4K 4096*2160p 30fps resoluutioon asti.
Kuvanlaatu jopa yllätti minut kun ensimmäisen kerran purin materiaalin kopterin kortilta tietokoneelle. Kuva on oikeasti tosi hyvä mutta silti sulavaan videokuvaan kirkkaalle päivälle on ND-suotimet hankittava.

Ohjain
Kopteria ohjataan erillisellä ohjaimella, johon liitetään älypuhelin, josta näkyy kopterin kameran kuva. Tabletinkin saa liitettyä ohjaimeen kiinni mutta se vaatii erillisen sovittimen ohjaimeen ja tablettien kanssa on ollut ongelmia. Esim. itselläni Galaxy TabPro 10" ei meinaa millään toimia, kuvassa on suuria ongelmia ja jäätymisiä. Puhelimen kanssa ongelmia ei juurikaan ole.

Lentäminen
Kopterin lennättäminen on suhteellisen helppoa, aloittelijalle tämä ei kuitenkaan sovi vaan aloittelijan kannattaa lähteä jostain edullisemmasta mallista liikkeelle ja harjoitella perusasiat ennen kalliimpiin koptereihin siirtymistä.
Mavic Pro pysyy vakaasti paikallaan kun ohjaimista päästää irti ja kaikki ohjaimen vasteet pystyy säätämään itsellensä sopivimmaksi.
Huippunopeus SPORT-moodissa on 65km/h mutta esteentunnistus kytkeytyy tällöin pois päältä, joten tarkkana pitää olla. Lentoaikaa luvataan optimiolosuhteissa 27min.
Automaattiset lentomoodit tuovat oman lisänsä lentämiseen ja ovat oikein toimivia mutta pilotin pitää kuitenkin olla kokoajan valmiudessa ottamaan ohjat.

Yhteenvetona kyseinen multikopteri on todella pätevä laite jolla saa hyvää videokuvaa.


+ Helppo lennettävä kun tietää mitä tekee
+ Tosi hyvä kamera gimbaalilla
+ Pieni koko
+ Nopea ottaa käyttöön
+ Laatu
+ Ropeleiden pikakiinnitys
+ Ulkonäkö
+ Esteentunnistus

- Hinta
- Ajoittaiset softaongelmat
- Valmistajan toimitusongelmat


Mavic Pro Specs https://www.dji.com/mavic/info
Trafi https://www.trafi.fi/ilmailu/miehittamaton_ilmailu
13.07.2023Referenssit
09.03.2021Etsimme uusia yhteistyökumppaneita alihankintaan.
07.09.2019Droneolympialaisten voitto Holtansähkö Oy:lle.
27.06.2017Epson Moverio BT-300 ja Mavic Pro kokemuksia
17.05.2017Ensipuraisu DJI Mavic Pro
17.05.2017Tulossa Epson BT-300 testi Mavic Pro kopterin kanssa
03.12.2013Kohteita, joissa olemme olleet mukana aiemmassa työelämässä.
11.11.2013Holtansähkö Oy aloittaa toiminnan